Uw partner voor het duurzaam gebruiken van ICT hardware

Wij van compeo denken dat duurzaamheid verder gaat dan het recyclen van grondstoffen en het kijken naar energieverbruik.

Wij helpen organisaties bij het streven naar een circulair gebruik van IT hardware.

Meer informatieVrijblijvend contact opnemen

Adviesbureau voor duurzaam ICT gebruik

Life cycle thinking

Wij geloven er in dat een duurzaam ICT beleid begint bij het kijken naar de gehele life cycle van een product. Dit begint dus al bij de aanschaf van de apparatuur.

Tegenwoordig is ICT apparatuur, na een gebruik van 2 tot 3 jaar, nog lang niet af. Vanuit die optiek onderzoeken we hoelang de aan te schaffen producten nu echt mee gaan, en welke keuze nu echt duurzaam is. Met ons aankoop advies helpen wij bedrijven langer duurzamer gebruik te maken van hardware en verder te kijken dan de economische levensduur.

Bekijk al onze diensten

Onze aanpak

Om echt duurzaam te kunnen zijn volgen wij de volgende stappen in de afvalhiërarchie:

  1. Preventie, door het verlengen van de economische levensduur middels goed onderhoud, het upgraden van hardware, langer gebruik belonen en het inzetten voor andere doeleinden binnen het bedrijf
  2. Refurbishen en hergebruik, door het extern inzetten van middelen buiten de organisatie, zoals bij scholen, studenten of consumenten
  3. Het hergebruiken van onderdelen wanneer iets technisch ook op is
  4. Recyclen is de allerlaatste stap wanneer er niks van bovenstaande stappen meer mogelijk is

Vrijblijvend kennismaken

Bent u benieuwd naar wat wij voor uw organisatie zouden kunnen betekenen? We maken graag vrijblijvend kennis om te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie om nog duurzamer te zijn!

Informatie aanvragencontact opnemen

sitemap | privacy statement | algemene voorwaarden | contact